İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Kore ile Türk Kültürü Beyoğlu'nda Buluştu. (09.12.2015)

Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği’nin organize ettiği “Kore-Türkiye Kültürlerarası İletişim Etkinliği” Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Türkiye ve Kore kültürüyle ilgili tanıtım videolarının izletildiği ve her iki kültüre ait halk oyunlarının sergilendiği program, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği’nin organize ettiği “Kore- Türkiye Kültürlerarası İletişim Etkinliği” Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Nedret Apaydın, İstanbul Kore Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Ok-Sok KO ve Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği Başkanı Eda Özcan’ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Koreli öğrenci katıldı. Türkiye ve Kore kültürüne ait halk oyunları ve yöresel kıyafetlerin sergilendiği program, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

KORE VE TÜRK YEMEKLERİ İKRAM EDİLDİ

Katılımcılara Türkiye ve Kore kültürüyle ilgili tanıtım videolarının da izletildiği etkinlikte, Tasarımcı Kübra Rendecioğlu Kore Hanbok geleneksel kıyafetlerini tanıttı. Barbend Sanat evi kurucusu Ayten Bakoğlu da, geleneksel Türk Kaat-ı Sanatı’nın güzel örneklerini sergiledi. Daha sonra Fuaye alanında devam eden programda konuklara Kore ve Türk yemekleri ile Asya çayları ikram edildi.

“AMACIMIZ KÜLTÜRLER ARASI İLETİŞİM KURMAK”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Kültürlerarası Dayanışma Derneği Başkanı Eda Özcan, amaçlarının kültürler arası iletişimi sağlamak olduğunu belirterek, “Biz Türk kültürü ile diğer kültürlerin kendilerini aynı sahnede tanıttığı ortak kültürel aktiviteler oluşturuyoruz. Amacımız kendi kültürümüzün dünyaya anlatılması için diğer kültürlere kendilerini anlatma fırsatı verilmesi ve böylece farklı kültürlerin bizim kültürümüzün tanıtılmasında daha büyük bir ilgi ve dikkat oluşturacağı görüşündeyiz” dedi.

“BU DOSTLUĞUN GENÇ KUŞAKTA ÇOK DAHA BÜYÜK ETKİLERİNİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın ise, Türkiye ile Kore arasındaki ilişkinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, “2017 yılının Türkiye-Kore Kültür yılı olması kararlaştırıldı. Hazırlıklar 2015 yılında başladı ve 2016 yılında da devam edecek. Bu dostluğun genç kuşakta çok daha büyük etkilerinin olduğunu bugün burada hep beraber görüyoruz. Bu programı düzenleyenlere ve emeği geçenlere tek tek teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ARKADAŞLIĞIMIZI SÜRDÜRMEYE VE DAHA DA İLERLETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ekonomi ve kültürden sorumlu konsolos Oksok KO da, Kore Başkonsolosu olarak İstanbul’da görev yapmanın ve iki ülke arasında köprü vazifesi üstlenmenin kendisi için bir onur olduğunu söyleyerek, “Kore ve Türkiye tüm alanlarda hızlı bir gelişim göstermiştir. İnanıyorum ki muhteşem arkadaşlığımızı sürdürmeye ve daha da ilerletmeye devam edeceğiz. Bir kez daha bu güzel organizasyonda bulunduğum için herkese tebriklerimi iletiyorum. Teşekkürler” şeklinde konuştu.